Publius News
Středa 01. května 2024

Glosy

America…

★ 12.06.2017 ★ rubrika: Glosy

Trochu to připomíná hořké konstatování z dob vrcholící Studené války: Přeci nikdo není takový blázen, aby stiskl knoflík a během pár minut zničil celý svět! Odpověď: Je to hrůza, zahyne samozřejmě i ten, kdo knoflík stiskl – ale ta chvíle rozkoše, že máte tu „boží“ moc a můžete něco tak obrovského ve chvíli zničit… Nikdo knoflík nestiskl, svět tu je, a ještě tu nějakou chvíli bude. Zaplať Pán Bůh.

To, co se děje v současnosti v USA, vypadá tak, že si prostě onen knoflík stiskli, a sami. Nenávistné útoky proti řádně zvolenému prezidentovi, v podstatě bránění mu v tom, aby normálně vládl, chaos ve všem možném, rozpolcená společnost. USA společensky v troskách. Komu to tak může vyhovovat? Nejvíce tomu, kdo je obviňován ze všeho zla, které díky médiím USA prožívají. Je to Putinovo Rusko, které se stalo (mediální) světovou kybernetickou supervelmocí, proti níž jdou USA bezmocné, které na dálku řídí Trumpovy lidi, které je největším nebezpečím pro USA. Víc si Rusové nemohli přát.

Mezitím se rodí další, tentokrát skutečná hrozba, a to v útrobách USA. Neúspěšný protikandidát Hillary Clintonové Bernie Sanders povzbuzen výsledky voleb ve velké Británii burcuje levicové radikály k akcím – proti establishmentu. Tento starší gentleman nějak nezaznamenal, že produkt „anti-establishmentové vzpoury“ v USA již obývá Bílý Dům. Ale i jeho burcování může natropit velké škody, nejspíš samotným Demokratům. Zdálo se, že více doleva než za Obamy USA nemohou. Nechci být falešným prorokem, ale čert, zvláště ten rudý, rozhodně nikdy nespí!


sdílet sdílet sdílet sdílet